Winterharde bosviolen op schaal en in hangpot.

in diverse kleuren
vanaf € 6,00

Winterharde violen& bosviolen

in diverse kleuren op 9 cm pot, 18stuks per tray
per tray € 6,50

Corona

De gezondheid van u en onze medewerkers staan voorop. Wij vragen u dan ook om de maatregelen van het RIVM te volgen, wij doen dat ook; gelieve om ten alle tijden 1,5 meter afstand te bewaren tot onze medewerkers en andere klanten. En bij gezondheidsklachten gerelateerd aan het Corona virus graag thuisblijven. Wij verzoeken u om uw aankopen gericht te doen en alleen te komen of met zijn tweeën en uw (klein)kinderen of huisdieren niet mee te nemen. Hartelijk dank voor uw medewerking.

ZO PLANT JE BUITENPLANTEN

ZO PLANT JE BUITENPLANTEN

 

ZO PLANT JE BUITENPLANTEN

Tips & tricks met groengarantie

Of jouw tuin nou formaatje voetbalveld is of je eigenaar bent van een bescheiden balkonette: groen hoort erbij. Het maakt je lekker ontspannen, de kleuren en geuren maken je blij en het verzorgen van groen is goed voor de ziel. We geven je daarom graag wat tips om succesvol te planten.

BEGIN MET SLIM VOORWERK

Bedenk eerst welke planten je wilt aanschaffen en of die qua behoeften (zon/schaduw, type grond, bloeiseizoen) ook passen bij jou en jouw tuin. Check ook meteen even of dit het juiste moment is om de planten in de aarde te zetten, of dat je beter nog even kunt wachten. Voor eenjarige bloeiers raden we aan te wachten tot na IJsheiligen, medio mei.

PLANTEN IN DE VOLLE GROND

Heb je een tuin, dan kun je planten in de volle grond zetten. De plant kan zijn wortels lekker strekken in de eindeloze aarde. Planten, dat doe je zo:

  1. Maak een gat in de grond waar de wortels makkelijk in passen.
  2. Verwen de aarde in en rondom het gat met compost.
  3. Haal de wortels van je nieuwe plant een beetje los met je handen en zet de plant dan in het gat.
  4. Goed bijvullen met aarde en halverwege water geven, totdat er geen belletjes meer opborrelen.
  5. Verder opvullen, aarde aanduwen, stap naar achter voor een bewonderende blik.

PLANTEN IN POTTEN

Een balkon of terras knapt enorm op van potten en bakken vol planten. Idealiter kies je planten die om de beurt bloeien, zodat er altijd wel iets staat te shinen op jouw terras. Houd er wel rekening mee dat planten in potten door zon en wind veel sneller uitdrogen dan planten in de volle grond. Regelmatig op excursie met je gieter dus! Nog een paar handige tips:

  1. Terracotta potten houden meer water vast dan kunststof exemplaren.
  2. Kies altijd een plantenpot op de groei.
  3. Pak kwetsbare planten in bij nachtvorst in de lente
  4. Voor verdere planttips lees je die onder het kopje Planten in de volle grond.

Deel deze pagina