Breng de lente tot leven met voorjaarsviolen

Breng de lente tot leven met voorjaarsviolen

Breng de lente tot leven met voorjaarsviolen

In maart zit de lente in de lucht. Je voelt en je ziet het. De éérste zonnestralen dienen zich aan, het ruikt buiten al een beetje naar het voorjaar en iedereen heeft zin in kleur. De tuin, terras of balkon, maar ook de voordeur, een saaie gevel of tuinmuur kunnen een nieuwe lentelook wel gebruiken. Gelukkig is de kleurkeuze van violen op dit moment het grootst; er staan ontelbaar veel voorjaarsviolen klaar om mee naar buiten te gaan.

Voorjaarsviolen zijn er in verschillende formaten, van mini tot grote versies die de meest saaie plekjes in één keer opfleuren. Met combi's, uniekleuren of bonte tinten. De kleuren lopen uiteen van geel, oranje, lila, rood, paars, blauw tot wit en roze. Er zijn zelfs crèmekleurige en bijna zwarte violen. Creëer snel en simpel een eigen buitenstijl voor de komende maanden.

Voorjaarsviolen bloeien altijd stug door, ook als het nat, koud of nog een beetje vriesweer is. Plant ze royaal en zij-aan-zij in goede grond. Geef ze af en toe wat water en wat plantenvoedsel. Neem wel regelmatig de uitgebloeide bloempjes weg, dan blijven de violen mooi tot de temperatuur te hoog wordt.

Voorjaarsviolen doen het goed in water doorlaatbare bakken, potten en schalen of hanging baskets. De echte Nederlandse violen zijn overal te vinden vanaf eind februari begin maart. 

Deel deze pagina