MOOI WAT PLANTEN DOEN.NL

MOOI WAT PLANTEN DOEN.NL

 

NU NEERZETTEN: EENJARIGE ZOMERBLOEIERS

Ultieme voorpret, meteen resultaat!

Eén zomer lang geven ze alles en kleuren ze je tuin uitbundig en daarna is het klaar. Heel overzichtelijk. Zet deze seizoensgasten nu in je tuin, op je terras en op je balkon, en het voelt meteen al een beetje als zomer. 

Bij het tuincentrum en de bloemist worden eenjarige zomerbloeiers nu volop aanboden, vaak onder de naam perkgoed. Denk aan diepblauwe lobelia, vrolijke begonia, vlijtige liesjes in felle kleuren en rijk bloeiende bacopa. Kant-en-klaar opgekweekt om meteen kleur in je tuin te brengen. Het enige wat je hoeft te doen, is ze een plekje geven en zorgen dat ze voldoende water krijgen, de natuur doet de rest. 

VOOR EEN EENJARIGE ZOMERBLOEIER IS HET ALTIJD FEEST 

Wat je nu neerzet aan eenjarige zomerbloeiers, daar heb je het hele voorjaar, de hele zomer en vaak ook nog een deel van de herfst plezier van. Petunia en mini-petunia groeien en bloeien eindeloos door, net als ijzerhard, en geranium. Het geheim van die uitbundige en vooral aanhoudende bloei zit in de aard van deze planten. Een eenjarige moet binnen een beperkte tijd ontkiemen, groeien, knoppen maken, bloeien en zaad maken om de volgende generatie uit voort te laten komen. Dat verklaart hun eindeloze kracht en uitbundige bloei. Grappig is dat het ook nog eens heel 'luidruchtige' types zijn, in vaak felle kleuren die de boel lekker opschudden, precies wat je van uitgelaten zomergasten verwacht. 

NU KIEZEN VOOR EEN ZOMER OP KLEUR 

Het rijke kleuraanbod in eenjarige zomerbloeiers maakt het mogelijk om mooie combinaties te maken. Wil je het jezelf extra makkelijk maken, kies dan nu de kleuren waarmee je de toon zet voor de zomertinten van je tuin. Dat kan lekker knalrode geranium met blauwe lobelia worden, maar ook een warme mix van roze fuchsia, vlijtige liesjes en begonia of zonnig geel en oranje van afrikaantjes en violen. Hou je van een rustige tuin, denk dan bijvoorbeeld aan blauwe lobelia met witte bacopa, waar mooi het grijs van Eucalyptus later het paars van lavendel bij passen. Nu een kleurschema kiezen, maakt het makkelijker om de komende maanden de eenheid in je tuin te bewaren en andere zomerbloeiers te kiezen. En hoe minder tijd je eraan kwijt bent, hoe meer je er lekker onderuit van kunt genieten.  

Deel deze pagina